100% op maat gemaakt
100% Comfort
Beste service en kwaliteit
Creëren van bewustzijn
Controle
Communicatie
Metaal

Otoplastieken voor de metaalindustrie

Bescherm je gehoor in de metaalindustrie

Werkt u in een omgeving waar langdurig veel lawaai is, dan heeft u vast al eens van de term otoplastieken gehoord. Otoplastieken zijn oordoppen op maat. Dit is een vorm van gehoorbescherming die persoonlijk is en dus niet met iemand anders uitgewisseld kan worden. 

Audinc Metaal Otoplastics

Service op locatie
100% comfort garantie
Snelle levertijden
Géén verborgen kosten

Our Otoplastics for the Metal industry

Waarom is gehoorbescherming op maat belangrijk?

Mensen die dagelijks in een omgeving werken met veel lawaai zoals de metaalindustrie kunnen na verloop van tijd last krijgen van gehoorproblemen. Die problemen kunnen bestaan uit een vervelende piep die niet meer weggaat, suizende oren en vermindering van het gehoor.

Volgens de Arbowet is 80 dB(A) de grens. Komt het geluid op de werkvloer boven deze grens, dan is de werkgever verplicht om te zorgen voor goede gehoorbescherming. Komt het geluid maar af en toe boven de 80 dB(A) dan is het gebruik van oordoppen en/of oorkappen toegestaan. Voor alle andere situaties geldt dat gehoorbescherming op maat een veel beter alternatief is.

Oordoppen op maat, wat is er mogelijk?

Otoplastieken zijn in verschillende soorten en van verschillende materialen te koop. De keuze is voor een groot deel afhankelijk van de werkzaamheden waar ze bij gebruikt moeten worden. Zo zijn er otoplastieken die speciaal geschikt zijn voor het gebruik in de metaalindustrie, voedingsmiddelenindustrie, of voor het gebruik tijdens transport.

Gehoorbescherming kopen

Als het geluid op de werkvloer te hoog is, dan is het verstandig om uw gehoor en dat van uw werknemers goed te beschermen. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan gerust contact met op. Onze otometristen vinden het geen enkel probleem om op locatie een geluidsmeting te doen en uitleg te geven over de verschillende soorten oordoppen op maat die er zijn. Ook het doen van gehoortesten, het aanmeten van de oordoppen, de controles en het onderhoud kunnen wij voor u verzorgen.

FAQ about Metaal Otoplastics

Hoe worden oordoppen op maat aangemeten & geproduceerd?

Bekijk onderstaande video.

Is gehoorschade door de metaal industrie te herstellen?

Jammer genoeg, is gehoorschade door de metaal industrie niet te herstellen. Bij het blootstellen van harde geluiden in de industrie is het zeer belangrijk om gehoorbescherming te dragen.

Komen jullie ook langs om gehoorbescherming aan te meten?

Jazeker, we bezoeken bedrijven in heel Nederland, Belgie en Duitsland. Als het niet mogelijk is om binnen het bedrijf te doen kunnen we ook met onze afspraak bus komen.

Wat zijn de beste gehoorbescherming voor in de metaal industrie?

Audinc biedt drie soorten gehoorbescherming aan voor in de metaal industrie. De Audinc4work gehoorbescherming metaal industrie zijn er in de soorten Authentic, Zacht en Hard.

Related Blog articles

© Copyright Audinc 2023